An established connection was aborted

bravy

2008-09-14 11:28:49

Hi,

I have searched the forum but was unable to find a solution for my problem.
I can connect and I can browse the content of some of my subdirectories; however, I cannot browse them all.

[13:08:44] SmartFTP v3.0.1022.27
[13:08:46] Resolving host name "home.kpn.nl"
[13:08:47] Connecting to 213.75.8.43 Port: 21
[13:08:47] Connected to home.kpn.nl.
[13:08:47] USER xxx
[13:08:47] 331 Password required for xxx.
[13:08:47] PASS (hidden)
[13:08:48] 230 User xxx logged in.
[13:08:48] SYST
[13:08:48] 215 Windows_NT
[13:08:48] Detected Server Type: Windows NT
[13:08:48] FEAT
[13:08:48] 211-FEAT
[13:08:48] SIZE
[13:08:48] MDTM
[13:08:48] 211 END
[13:08:48] TYPE I
[13:08:48] 200 Type set to I.
[13:08:48] REST 0
[13:08:48] 350 Restarting at 0.
[13:08:48] PWD
[13:08:48] 257 "/" is current directory.
[13:08:48] CWD /genealogie
[13:08:48] 250 CWD command successful.
[13:08:48] PWD
[13:08:48] 257 "/genealogie" is current directory.
[13:08:49] TYPE A
[13:08:49] 200 Type set to A.
[13:08:49] PASV
[13:08:49] 227 Entering Passive Mode (213,75,8,43,10,211)
[13:08:49] Opening data connection to 213.75.8.43 Port: 2771
[13:08:49] LIST -aL
[13:08:49] 125 Data connection already open; Transfer starting.
[13:08:49] 0 bytes transferred. (0 bytes/s) (31 ms)
[13:08:49] 550 -aL: An established connection was aborted by the software in your host machine.
[13:08:52] CWD /
[13:08:52] 250 CWD command successful.
[13:08:52] PWD
[13:08:52] 257 "/" is current directory.
[13:08:52] PASV
[13:08:52] 227 Entering Passive Mode (213,75,8,43,10,237)
[13:08:52] Opening data connection to 213.75.8.43 Port: 2797
[13:08:52] LIST -aL
[13:08:52] 125 Data connection already open; Transfer starting.
[13:08:52] 634 bytes transferred. (19,9 kB/s) (31 ms)
[13:08:52] 226 Transfer complete.
[13:08:56] CWD /algemeen
[13:08:56] 250 CWD command successful.
[13:08:56] PWD
[13:08:56] 257 "/algemeen" is current directory.
[13:08:56] PASV
[13:08:57] 227 Entering Passive Mode (213,75,8,43,11,12)
[13:08:57] Opening data connection to 213.75.8.43 Port: 2828
[13:08:57] LIST -aL
[13:08:57] 125 Data connection already open; Transfer starting.
[13:08:57] 1177 bytes transferred. (24,9 kB/s) (46 ms)
[13:08:57] 226 Transfer complete.
[13:08:59] CWD /genealogie
[13:08:59] 250 CWD command successful.
[13:08:59] PWD
[13:08:59] 257 "/genealogie" is current directory.
[13:08:59] PASV
[13:08:59] 227 Entering Passive Mode (213,75,8,43,11,33)
[13:08:59] Opening data connection to 213.75.8.43 Port: 2849
[13:08:59] LIST -aL
[13:08:59] 125 Data connection already open; Transfer starting.
[13:08:59] 0 bytes transferred. (0 bytes/s) (46 ms)
[13:08:59] 550 -aL: An established connection was aborted by the software in your host machine.

I also created a new subdirectory and were able to upload about 20 files, but after the - successful - upload, I cannot browse (or delete) the files in the subdirectory anymore.
I am absolutely no expert with SmartFTP, but I cannot figure out why I can only browse (and manage) a few folders.

Any suggestions are welcome!

René

mb

2008-09-14 13:31:51

Try to switch to active mode (PORT). To do this click ont he PASV button in the toolbar to disable passive mode. Another way is described in the kb at:
https://www.smartftp.com/support/kb/how- ... de-f1.html

Regards,
Mat

bravy

2008-09-15 17:06:16

Hi Mat,

Thanks for your answer.
Though I already tried that earlier, I followed your advice and changed to active mode. And now it worked.....
Even if I change back to passive mode, it still works.....

It doesn't make sense to me, but if it keeps on working I won't complain

If anything changes for the worse I will let you know.

Thanks for your support!

Cheers,
René