Loging on

Jack56

2009-04-15 18:38:37

I have downloded smartTP to my laptop and entered the reg. key. I am using the same address and login info as I use on my desktop but it will not connect.
Here is the log files

[14:33:24] SmartFTP v3.0.1026.31
[14:33:24] Resolving host name "64.33.81.124"
[14:33:24] Connecting to 64.33.81.124 Port: 22
[14:33:24] Connected to 64.33.81.124.
[14:33:24] SSH-2.0-OpenSSH_4.3
[14:33:24] SSH server detected. Change the protocol to SFTP over SSH and try again.
[14:34:25] Timeout (60s).
[14:34:25] Active Help: https://www.smartftp.com/support/kb/74
[14:34:25] Client closed the connection.
[14:34:25] Connect failed. Waiting to retry (30s)...

Any help.

mb

2009-04-15 18:51:07

Hello Jack ..

You have selected the wrong protocol. Go to the menu: File->New Remote Browser. Then select "SFTP over SSH" for the protocol.

Regards,
Mat

Jack56

2009-04-15 21:38:12

Hello Jack ..

You have selected the wrong protocol. Go to the menu: File->New Remote Browser. Then select "SFTP over SSH" for the protocol.

Regards,
Mat

When I do that it says that feature is not available in home vdrsion and I have to upgrade to the professiona version. Now my desktop is Windows XP Pro and my laptop iv Vista. Does this make a difference.

Jack56

2009-04-15 21:40:09

sorry about the misspellings

mb

2009-04-15 22:56:43

Hello Jack ..

There are two editions of SmartFTP. Pro and Home. You can compare their features at:
https://www.smartftp.com/features/editions.php

SSH is only available in the Professional edition of SmartFTP.

Regards,
Mat

Jack56

2009-04-16 14:35:26

Mat,

I upgraded to professonal but still can not log on

Here is the log

[10:33:45] Session MAC: hmac-sha1
[10:33:45] Client to Server Compression: zlib@openssh.com
[10:33:45] Server to Client Compression: zlib@openssh.com
[10:33:45] Authentication request. Method: "none"
[10:33:45] Server supported authentications: publickey,gssapi-with-mic,password
[10:33:45] Authentication request. Method: "password"
[10:33:47] User authentication failed.
[10:33:47] Client closed the connection.
[10:33:47] Connect failed. Waiting to retry (30s)

mb

2009-04-16 14:54:51

It looks like you have the wrong username/password. Please contact your web hosting provider and make sure that you have the correct information.

Regards,
Mat

Jack56

2009-04-16 17:56:03

That is strange as it is the same ones I use on my desktop computer as that works fine.

Jack56

2009-04-16 18:05:52

Mat,

Well you were right. I remembered that I upgraded my web site with my ISP and they gave me a new login and password. Everything works now. Thanks a bunch.

Jack