One-minute upload delay

brunyate

2008-11-23 15:17:54

I have recently bought the new Smart FTP (and downloaded the beta version) after some years of using the program free as an academic user. I find that I am now getting LESS for having paid than I did when it was free.

Specifically, the problem is that instead of uploading files immediately, as it used to do, the program now seems to wait 60 seconds, not only before starting, but between each file. So to upload 45 thumbnails for a gallery now takes three quarters of an hour as opposed to a minute or two at most.

The delay of a minute is so predictable (each file seems to go through after one iteration of the NOOP cycle) that I wonder if this is built into a user setting somewhere, but I can't find how to change it. I run Windows XP, service pack 3, on a Dell Inspiron 5315 computer with Athlon processor.

Right now, it is easier to manage my uploads through Internet Explorer. Tell me what to do to be able to use the program I paid for.

Thanks -- Roger B.

mb

2008-11-23 15:19:28

Post the log from the transfers in the the transfer queue (bottom window). To get the double click the file/item in the transfer queue. Also please add your license key id to your profile in the forum.

brunyate

2008-11-24 03:20:11

Post the log from the transfers in the the transfer queue (bottom window). To get the double click the file/item in the transfer queue. Also please add your license key id to your profile in the forum.

[22:17:00] Resolving host name "peabodyopera.org"
[22:17:00] Connecting to 38.96.163.66 Port: 21
[22:17:00] Connected to peabodyopera.org.
[22:17:00] 220 FTP Server ready.
[22:17:00] USER brunyate
[22:17:00] 331 Password required for brunyate
[22:17:00] PASS (hidden)
[22:17:00] 230 User brunyate logged in.
[22:17:00] SYST
[22:17:01] 215 UNIX Type: L8
[22:17:01] Detected Server Type: UNIX
[22:17:01] RTT: 37.266 ms
[22:17:01] FEAT
[22:17:01] 211-Features:
[22:17:01] MDTM
[22:17:01] REST STREAM
[22:17:01] SIZE
[22:17:01] 211 End
[22:17:01] PWD
[22:17:01] 257 "/" is the current directory
[22:17:01] CWD /www/galleries/temp
[22:17:01] 250 CWD command successful
[22:17:01] PWD
[22:17:01] 257 "/www/galleries/temp" is the current directory
[22:17:01] Remote file exist check: "thumb032.jpg".
[22:17:01] TYPE I
[22:17:01] 200 Type set to I
[22:17:01] SIZE thumb032.jpg
[22:17:01] 550 thumb032.jpg: No such file or directory
[22:17:01] File exist check failed. File not found or permission denied.
[22:17:01] PASV
[22:17:01] 227 Entering Passive Mode (38,96,163,66,83,53)
[22:17:01] Opening data connection to 38.96.163.66 Port: 21301
[22:17:01] STOR thumb032.jpg
[22:17:01] 150 Opening BINARY mode data connection for thumb032.jpg
[22:17:01] 10761 bytes transferred. (67.3 KB/s) (156 ms)
[22:17:03] 226 Transfer complete
[22:17:03] MDTM 20081122202750 thumb032.jpg
[22:17:03] 550 20081122202750 thumb032.jpg: No such file or directory
[22:17:03] MFMT 20081122202750 thumb032.jpg

License key has now been added. However, I seem to have two of them; one presumably refers to the beta build that I downloaded this morning.

mb

2008-11-24 09:02:36

There is nothing wrong with the log you posted.

Please install the latest version from here:
https://www.smartftp.com/download

Then add your license key to the forum

And post a log with the error.