Strange Behaviour especially on new OS

outrider

2006-10-17 12:24:22

Hi there. I am having a registered version of SmartFTP and I am having the following problem. Whenever I change OS (reinstall...format whatever), SmartFTP has moods. Sometimes it connects to my server, sometimes it doesn't want to. I will paste here a piece of the error log. I do mention that this is an urgent matter as I am using this software in business context. I ask the admin to contact me so I can forward the software registration details in order to verify my identity.
I mention that I am working on a Pentium 4 at 2,8 Ghz , 1GB of ram and 80GB of HDD.
My OS is Windows XP Professional - Service Pack 2
I am on a dhcp internal network, and yes I have tried to takle around with the Passive/Active mode -> no result.
Other tested FTP clients work very well.

[14:16:26] SmartFTP v2.0.999.5
[14:16:26] Resolving host name "wsw2.surftown.dk"
[14:16:26] Connecting to 212.97.133.22 Port: 21
[14:16:26] Connected to wsw2.surftown.dk.
[14:16:26] 220 Microsoft FTP Service
[14:16:26] USER *****
[14:16:26] 331 Password required for *****.
[14:16:26] PASS (hidden)
[14:16:26] 230 User ***** logged in.
[14:16:26] SYST
[14:16:26] 215 Windows_NT
[14:16:26] Detected Server Type: Windows NT
[14:16:26] FEAT
[14:16:26] 211-FEAT
[14:16:26] SIZE
[14:16:26] MDTM
[14:16:26] 211 END
[14:16:26] TYPE I
[14:16:26] 200 Type set to I.
[14:16:26] REST 0
[14:16:27] 350 Restarting at 0.
[14:16:27] PWD
[14:16:27] 257 "/mandril" is current directory.
[14:16:27] TYPE A
[14:16:27] 200 Type set to A.
[14:16:27] PASV
[14:16:27] 227 Entering Passive Mode (212,97,133,22,13,102).
[14:16:27] Opening data connection to 212.97.133.22 Port: 3430
[14:16:27] LIST -aL
[14:16:39] 425 Can't open data connection.
[14:16:39] Automatic failover of data connection mode from "Passive Mode (PASV)" to "Active Mode (PORT)".
[14:16:39] PORT 10,205,235,40,6,134
[14:17:17] An established connection was aborted by the software in your host machine.
[14:17:17] Server closed connection