gesloten mappen op webspace???? hoe doe je dat???

hoi hoi

wie kan me helpen
mijn vrouw heeft op telenet webspace fotoslides geplaatst.
nu is dit voor haar petekindje die een erge ziekte heeft als documentatie
bij zijn site.
hier de link naar 1 van die slides

http://users.telenet.be/progeria/Michie ... parade.htm

het allergekste is dat als je van de link wat afknabbelt je die ganse
webspace door kunt nemen

http://users.telenet.be/progeria

daar dit de bedoeling niet is er zouden ook medische foto's en verslagen
op willen gezet worden en die hadden we liever niet te grabbel gegooit.

weet iemand hoe je dit oplost??
dus dat vreemden door de ganse webspace heen wandelen(gesloten dir)
of zoiets noemen ze dat geloof ik.

alvast hardstikke bedankt

frank4

Ik heb er geen idee van maar ik zie dat het bij mij ook is. Dit is zeker recent. Misschien eens contact nemen met de helpdesk van Telenet?

Beste Frank,

Eerst en vooral wil ik je zeggen dat er geen enkele 100% waterdichte security op het web bestaat. Je moet altijd goed overwegen wat je op een publieke server zet en wat niet, zelfs al zijn de gegevens 'beveiligd'. Anderzijds geef ik toe dat we niet moeten overdrijven. De wereld zit er niet op te wachten om jouw gegevens sito presto te hacken. (toch niet als het gaat om saaie medische gegevens van een vreemde om het cru te stellen)

Bon... dit gezegd zijnde, mijn hopelijk bruikbare tips.
Ik heb je 'afgeknabbelde' link geprobeerd en kwam inderdaad terecht in een venster dat sterk lijkt op de root van een FTP-site. Ik vermoed dat dit komt omdat jij in deze root (basisdirectory) GEEN document met de naam 'index.htm' hebt gezet. Dit is gewoon een html-webpagina met daarop je 'homepage'.
99% van alle webservers die pagina's hosten, zullen deze index-pagina automatisch tonen indien een gebruiker surft naar de root zoals 'http://users.telenet.be/progeria', zonder de expliciete vermelding van een htm-file.
Als deze index-pagina niet bestaat, zijn er dus blijkbaar webservers die dan maar besluiten om de complete directory-layout van de site te tonen...

Op deze 'index.htm' homepage kan jij de links dan zetten die je publiekelijk zichtbaar wil maken.

Als je een webpagina hebt die niet via de homepage (of via andere webpagina's die wel via de homepage te bereiken zijn) te bereiken is, dan wordt het al veel moeilijker om naar die pagina te surfen als je de juiste URL niet kent (vb http://users.telenet.be/progeria/Michie ... parade.htm, dat vind je niet zomaar vanzelf).

Bij mijn weten is het niet mogelijk om op een server van een provider zoals Telenet ervoor te zorgen dat bepaalde directory's 'gesloten' zijn voor een deel van het publiek. Dit zou veronderstellen dat je rechten op directory's moet zetten en dat je dus inlogt op de webserver om jezelf te authenticeren. Deze service is gewoonweg niet inbegrepen in het huis-tuin en keukenabonnement dat wij priv