Keep Alive Feature?

This forum is not monitored by the SmartFTP staff. To contact technical support see KB: How to request technical support.
Post Reply
Terrance
Posts: 6
Joined: Thu Aug 04, 2005 9:55 am

Keep Alive Feature?

Post by Terrance » Thu Aug 04, 2005 9:58 am

When I try to connect, I cannot get connected. It says something about a Keep Alive Feature but I have no idea how to access and work this. Any help is appreciated.

eyebex
Posts: 1860
Joined: Tue Jun 04, 2002 6:39 pm

Re: Keep Alive Feature?

Post by eyebex » Thu Aug 04, 2005 12:16 pm

Please post your *complete* connection log where the error appears.

PS: "Keep alive" is enabled by default. In case you disabled it, go to Tools -> Settings, Connection -> Keep Alive and alter the settings.

Terrance
Posts: 6
Joined: Thu Aug 04, 2005 9:55 am

Re: Keep Alive Feature?

Post by Terrance » Thu Aug 04, 2005 6:20 pm

Ok...

"SmartFTP v1.5.988.47
Resolving host name "ftp.t35.com"
Connecting to 66.45.237.212 Port: 21
Connected to ftp.t35.com.
Timeout (20s).
Active Help: https://www.smartftp.com/support/kb/45
Client closed the connection.
Cannot login waiting to retry (30s)..."

What's wrong with it?

Aokromes
Posts: 1519
Joined: Wed Jun 05, 2002 9:37 am

Re: Keep Alive Feature?

Post by Aokromes » Thu Aug 04, 2005 6:45 pm

Hi, try to raise the timeout to 60 or 120s.

Terrance
Posts: 6
Joined: Thu Aug 04, 2005 9:55 am

Re: Keep Alive Feature?

Post by Terrance » Thu Aug 04, 2005 8:18 pm

Right so I raised the timeout, and I got this...

"SmartFTP v1.5.988.47
Resolving host name "ftp.t35.com"
Connecting to 66.45.237.212 Port: 21
Connected to ftp.t35.com.
Timeout (120s).
Active Help: https://www.smartftp.com/support/kb/45
Client closed the connection."

It can't be my login name etc. as it works and logs in on a friends computer, so what's wrong with it?

Aokromes
Posts: 1519
Joined: Wed Jun 05, 2002 9:37 am

Re: Keep Alive Feature?

Post by Aokromes » Thu Aug 04, 2005 10:08 pm

It looks to be firewall issue, check that you have SmartFTP on your firewall allow list.

Terrance
Posts: 6
Joined: Thu Aug 04, 2005 9:55 am

Re: Keep Alive Feature?

Post by Terrance » Fri Aug 05, 2005 11:32 am

My firewall is allowing it through, checked that straight away. I am quite confused about this problem.

Post Reply