high CPU loading

This forum is not monitored by the SmartFTP staff. To contact technical support see KB: How to request technical support.
refeugene
Posts: 8
Joined: Tue Oct 13, 2009 8:42 am

high CPU loading

Post by refeugene » Tue Oct 13, 2009 8:58 am

SmartFTP 4.0.1054.0 No language pack installed. AMD Athlon 64 x2 4600+. If there is some speed limit enabled then CPU loading by SFTP (during uploading) is over 50%. What is the problem?

mb
Posts: 12026
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: high CPU loading

Post by mb » Tue Oct 13, 2009 2:26 pm

Post the system information from the menu: Help->About "System Information"

What protocol are you using? Post the log from the transfer.

Thanks
Mat

refeugene
Posts: 8
Joined: Tue Oct 13, 2009 8:42 am

Re: high CPU loading

Post by refeugene » Tue Oct 13, 2009 7:34 pm


mb
Posts: 12026
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: high CPU loading

Post by mb » Tue Oct 13, 2009 8:08 pm

For testing purpose please remove the transfer limit and then try again.

Thanks
Mat

refeugene
Posts: 8
Joined: Tue Oct 13, 2009 8:42 am

Re: high CPU loading

Post by refeugene » Tue Oct 13, 2009 8:17 pm

No problem:
Image

mb
Posts: 12026
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: high CPU loading

Post by mb » Tue Oct 13, 2009 8:50 pm

Hm so far I'm not able to reproduce it.

Does it happen if you have a speed limit but only use 1 Worker instead of 10?

Do you have other products as net limiter etc installed?

Regards,
Mat
Last edited by mb on Tue Oct 13, 2009 9:03 pm, edited 1 time in total.

refeugene
Posts: 8
Joined: Tue Oct 13, 2009 8:42 am

Re: high CPU loading

Post by refeugene » Tue Oct 13, 2009 9:08 pm

Last edited by refeugene on Tue Oct 13, 2009 9:10 pm, edited 1 time in total.

mb
Posts: 12026
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: high CPU loading

Post by mb » Tue Oct 13, 2009 9:55 pm

I think I know where the problem is coming from.

I wasn't asking about other applications in general but ones that hook into Winsock. Typically these are software firewalls, programs to control the max bandwidth (netlimiter) and antivirus products.

Regards,
Mat

refeugene
Posts: 8
Joined: Tue Oct 13, 2009 8:42 am

Re: high CPU loading

Post by refeugene » Tue Oct 13, 2009 10:06 pm

I've turned off Kaspersky Internet Security and the problem has gone. But SFTP was added in "trusted applications" in KIS and the function "do not control traffic" for SFTP was on. So is it possible to use KIS and SFTP in limited mode at the same time? What should I do for it?

mb
Posts: 12026
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: high CPU loading

Post by mb » Tue Oct 13, 2009 10:29 pm

My recommendation is to drop Kaspersky and use the firewall that comes with Windows 7. I recommend you report the bug with the Kaspersky firewall to the vendor.

Post Reply