Enable multi part as a default setting

Got a good idea? Want to share it? Then please take a moment to submit it.
nicw
Posts: 12
Joined: Fri Mar 26, 2010 6:57 pm

Enable multi part as a default setting

Post by nicw » Fri Nov 12, 2010 1:26 am

I download files daily through SmartFTP - very large ones. Each time I download these files, I have to set the Properties for that group to the number of multi parts I want.

Enhancement request:
In the settings dialog, make it so that I can say "Enable multi part transfers by default" and then have the default number of parts setting right next to it.

Right now the current path is:
1) Put files in transfer queue
2 Hit Stop so they don't download as one part
3) Right click, go to Properties
4) Click on Advanced Tab
5) Enable multi part transfers
7) Select the number of parts I want
8) Close
9) Re-start queue.

With the default setting added, I could instead:
0) Configure setting ONCE
1) Put files in transfer queue.

mb
Posts: 12029
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: Enable multi part as a default setting

Post by mb » Fri Nov 12, 2010 12:31 pm

Something like that has been planned.

cnicola
Posts: 4
Joined: Thu Mar 10, 2011 4:57 pm

Re: Enable multi part as a default setting

Post by cnicola » Thu Mar 10, 2011 5:21 pm


Something like that has been planned.

Hi Mat,

Is there a time-frame when this feature will be implemented?


Cheers,
Chris

mb
Posts: 12029
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: Enable multi part as a default setting

Post by mb » Thu Mar 10, 2011 6:28 pm

No eta. There hasn't been much demand for such an option.
Last edited by mb on Thu Mar 10, 2011 6:31 pm, edited 1 time in total.

nicw
Posts: 12
Joined: Fri Mar 26, 2010 6:57 pm

Re: Enable multi part as a default setting

Post by nicw » Thu Mar 10, 2011 8:37 pm


No eta. There hasn't been much demand for such an option.

There may not be much demand for it that you are hearing, but you have at least two customers who have taken the time to register on this forum and post. I don't believe the effort for adding this feature to the Settings area is large at all. I currently connect to a server that requires me to use concurrent sessions to maximize the full pipe and I can't change that aspect.

cnicola
Posts: 4
Joined: Thu Mar 10, 2011 4:57 pm

Re: Enable multi part as a default setting

Post by cnicola » Fri Mar 11, 2011 7:50 am


No eta. There hasn't been much demand for such an option.


Hi Mat,

This is a really important feature to me and a few others on this forum (and possibly countless others who lurk this forum without posting). I'd really appreciate if you gave it a higher priority than you have in the past.

Thanks heaps in advance


Cheers,
Chris

SpiXe
Posts: 1
Joined: Sat Jan 18, 2003 4:46 pm

Re: Enable multi part as a default setting

Post by SpiXe » Thu Mar 31, 2011 7:04 am

I third this feature. It's very important to me as well. So much to the fact I was going to register just to say it, but whilst doing so apparently I already had registered a long time ago for some long begotten reason... point is, it's important in this day in age where speed is key when it comes to internet. It makes or breaks companies and applications. Please implement it Thanks.


Hi Mat,

This is a really important feature to me and a few others on this forum (and possibly countless others who lurk this forum without posting). I'd really appreciate if you gave it a higher priority than you have in the past.

Thanks heaps in advance


Cheers,
Chris

Purgatory
Posts: 41
Joined: Thu Mar 25, 2010 11:08 pm

Re: Enable multi part as a default setting

Post by Purgatory » Fri Apr 01, 2011 2:24 am

I agree with the above for an implementation. Although I always start the downloads after I have added them to the Queue, therefore I don't have to stop/start the transfer in order for the Multi Parts to commence as I select the parts before starting the transfers.

I agree because sometimes I forget to use Multi Part and it would save me precious seconds that add up over time. The current way is too cumbersome and I'm annoyed every time I have to go through the steps as described by nicw. Seems silly but it is the ease of use and speed that I'm after. Put files in transfer queue, press Start. No fuss, no worries man.

Now, how long before we see it? My maintenance period expired on March 30, 2011 but I'll happily re-new only if this feature is added. Version 4.0.1176.0 is running perfecto on all my systems and I'm sure will continue for the next year or more. Steady as she goes.

Take my money please. Awaiting your reply.

mb
Posts: 12029
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: Enable multi part as a default setting

Post by mb » Fri Apr 01, 2011 10:24 pm

We have listened to you and have added this feature. It will be available with the next build of SmartFTP (ETA: ~week)

What is the typical file size for which you enable multi part transfers? This threshold can be configured and is currently at 100MB by default.
Last edited by mb on Fri Apr 01, 2011 10:27 pm, edited 1 time in total.

nicw
Posts: 12
Joined: Fri Mar 26, 2010 6:57 pm

Re: Enable multi part as a default setting

Post by nicw » Fri Apr 01, 2011 10:32 pm


We have listened to you and have added this feature. It will be available with the next build of SmartFTP (ETA: ~week)

What is the typical file size for which you enable multi part transfers? This threshold can be configured and is currently at 100MB by default.

This is great news! Thanks to the SmartFTP dev team for implementing, and for other users to point out the desirability of this feature.

To answer your question, 100MB sounds like a suitable default for me. Thank you.

Post Reply