Bugs (?) while uploading file

This forum is not monitored by the SmartFTP staff. To contact technical support see KB: How to request technical support.
Post Reply
geohei
Posts: 87
Joined: Sun Dec 29, 2002 8:07 pm

Bugs (?) while uploading file

Post by geohei » Thu Jan 22, 2015 5:41 pm

SmartFTP 6.0..2119.0
 
When I use the "Add to temporary queue" Windows Explorer context menu to select a file for upload from local computer (Windows 7) to a Unix machine, I see the "Status" column in the "Transfer Queue" View filling up within seconds, while the file upload takes several minutes. Probably a bug.
 
While uploading the same file using drag-n-drop to the relevant Unix folder, The "Status" column remains blank. Again ... the file is uploading. Also a bug?
 
Thanks,

mb
Posts: 12029
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: Bugs (?) while uploading file

Post by mb » Thu Jan 22, 2015 7:40 pm

Please provide a video showing the problem.

geohei
Posts: 87
Joined: Sun Dec 29, 2002 8:07 pm

Re: Bugs (?) while uploading file

Post by geohei » Mon Jan 26, 2015 5:30 pm

I don't have any screenshot/video recording tool installed at this time.
 
The bug (?) hit me again several times. Not very easy to reproduce, but it seems that the file to upload is transferred initially into a cache and then transferred to destination. I'll dig further and report ...
 
BTW ... the login into this forum sometimes doesn't work at all from FF 35.0. I'll have to use IE11.
Last edited by geohei on Mon Jan 26, 2015 5:32 pm, edited 1 time in total.

geohei
Posts: 87
Joined: Sun Dec 29, 2002 8:07 pm

Re: Bugs (?) while uploading file

Post by geohei » Mon Feb 02, 2015 7:05 am

SmartFTP 6.0..2119.0
 
Still no video, but I try to explain one of the two situations in detail.
 
It's all about uploading a file from a Windows 7 machine to a Unix box.
 
1. I start SmartFTP
2. I use Windows Explorer's context menu SmartFTP > Add to temporary queue to put the desired file into the Temporary Queue of SmartFTP
3. Inside SmartFTP, I drag-n-drop the just selected file from the Temporary Queue window into the desired directory of the Unix machine.
4. The file entry is then transferred from the Temporary Queue window into the Transfer Queue.
5. Now ... right after this drag-n-drop action, I see inside the Transfer Queue that the Status column shows that the file is transferred. It changes from (0 GB / 3.45 GB) 0% in (3,45 GB / 3,45 GB) 100% within 5 seconds, which doesn't of course reflect the real copy operation. The copy itself takes about 10 minutes, then the file entry is cleared from the Transfer Queue window. All transfer calculations like Average speed, Current speed, Elapsed, ... of also wrong.
 
I hope this explains it better.
 
Why this behavior?
 
Thanks,

mb
Posts: 12029
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: Bugs (?) while uploading file

Post by mb » Thu Feb 05, 2015 12:25 am

I'm unable to reproduce the problem here. Could you send us the server information by email and tell us where exactly we should upload the file to. Does it also happen if the file is smaller than 2GB?

SwissMerlin
Posts: 21
Joined: Mon Jan 12, 2015 8:12 am

Re: Bugs (?) while uploading file

Post by SwissMerlin » Fri Feb 06, 2015 9:14 am

i did see that too. tranferring from unix to win7 - file size 5.6 GB

mb
Posts: 12029
Joined: Thu Oct 11, 2001 1:24 pm
Display name: Mat (SmartFTP)
Contact:

Re: Bugs (?) while uploading file

Post by mb » Sun Feb 08, 2015 2:16 pm

The bug has been fixed in the latest build:
https://www.smartftp.com/download

Post Reply