Jump to content


Issue Information

  • #000134

  • 0 - None Assigned

  • Not a Bug

  • -

  • -

Issue Confirmations

  • Yes (0)No (0)
Photo

Delay when listing files/folders with MODE Z

Posted by R4to0 on 14 April 2011 - 06:20 AM

Hello, someone from this forum invited me to post my problem about delay when viewing files with MODE Z (aka deflate compression)

how to reproduce:

1. Connect to a server with mode z enabled (Server is proftpd);
2. Automcatically smartftp will use MODE Z command by default;
3. When is for folders listing (MLSD), it hangs for 30 seconds;
4. After 30 seconds, all files will be shown;
5. Each folder change i need to wait 30 seconds.

All works normally with MODE S

I dont know if this is server side problem or client side.


Connection Log
[03:09:02] SmartFTP v4.0.1178.0
[03:09:03] Resolving host name "xxx.xxx.xxx"
[03:09:03] Connecting to xxx.xx.xx.xxx Port: 21
[03:09:03] Connected to xxx.xxx.xxx.
[03:09:03] 220 ProFTPD 1.3.3e Server [xxx.xx.xx.xxx]     <--(1)
[03:09:03] USER blah
[03:09:03] 331 Password required for blah
[03:09:03] PASS (hidden)
[03:09:03] 230 User blah logged in
[03:09:03] SYST
[03:09:03] 215 UNIX Type: L8
[03:09:03] Detected Server Type: UNIX
[03:09:03] RTT: 49.858 ms
[03:09:03] FEAT
[03:09:03] 211-Features:
[03:09:03]  MDTM
[03:09:03]  MFMT
[03:09:03]  TVFS
[03:09:03]  MFF modify;UNIX.group;UNIX.mode;
[03:09:03]  MLST modify*;perm*;size*;type*;unique*;UNIX.group*;UNIX.mode*;UNIX.owner*;
[03:09:03]  REST STREAM
[03:09:03]  MODE Z
[03:09:03]  SIZE
[03:09:03] 211 End
[03:09:03] Detected Server Software: ProFTPD
[03:09:03] PWD
[03:09:04] 257 "/" is the current directory
[03:09:04] TYPE A
[03:09:04] 200 Type set to A
[03:09:04] MODE Z        <--(2)
[03:09:04] 200 OK
[03:09:04] PASV
[03:09:04] 227 Entering Passive Mode (xxx,xxx,xxx,xxx,191,81).
[03:09:04] Opening data connection to xxx.xx.xx.xxx Port: 48977
[03:09:04] MLSD
[03:09:04] 150 Opening ASCII mode data connection for MLSD        <--(3)
[03:09:34] 226 Transfer complete              <--(4)
[03:09:34] 590 bytes transferred. (19 bytes/s) (00:00:30)


Regards,

Updating severity to: 0 - None Assigned
Updating status to: Awaiting Feedback
Updating version to: None
Issue fixed in: None

Thank you for your report. Can you provide a test account?

How i can send to you login details? PM is disabled here...

Updating severity to: 0 - None Assigned
Updating status to: Awaiting Feedback
Updating version to: None
Issue fixed in: None

You can send them to support at smartftp.com
Thanks.

Updating severity to: 0 - None Assigned
Updating status to: Not a Bug
Updating version to: None
Issue fixed in: None

It seems the server has been configured with a lingering timeout:
http://www.proftpd.o...eoutLinger.html

I'll try recompile proftpd with others options and see if solve my problem.


Thanks for your help!





0 user(s) are reading this issue

0 members, 0 guests, 0 anonymous users