Jump to content


Photo

toegang / afscherming van gegevens


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Karrie1408

Karrie1408
  • Members
  • 1 posts

Posted 21 August 2003 - 09:15 AM

Gelezen op de volgende site : http://ludit.kuleuve...nt/schijf.html

Bij FTP worden de volgende toegangsmethodes gebruikt:
Iedereen kan zien welke bestanden en directories U heeft. Iemand anders kan uw bestanden niet afhalen (= lezen), wijzigen of vernietigen. Enkel de eigenaar van de bestanden kan de bestanden afhalen (= lezen) of vernietigen (= delete commando van FTP).
Indien U bestanden wil verbergen voor anderen, sla die bestanden dan op in een subdirectory. U moet dan de toegang tot deze directory wijzigen zodat U enkel toegang heeft tot deze directory en alles wat er onder zit.


Nu mijn vraagje : hoe kan je in smartftp de toegang tot directory's en bestanden regelen ?

#2 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Posted 21 September 2003 - 08:16 PM

De toegang tot een directory kun je regelen via het CHMOD-commando. Als je in SmartFTP de eigenschappen van een bestand of directory opvraagt, dan kun je ook een getal wijzigen. Standaard staat dat volgens mij op 644, maar dat kun je ook op 666, 755 of zelfs 777 instellen.

Dit geeft aan wie er allemaal een bestand mogen benaderen. Maar wil je dat gebruiken dan moet je wel iets weten van hoe bestands-rechten op UNIX-niveau werken.

Overigens moet je de tekst op deze Belgische site wel relativeren. Als je bestanden FTPt voor gebruik op een website, dan wordt de inhoud van een directory standaard getoond als je er geen 'default document (bijvoorbeeld index.html) in hebt staan. Mogelijk bedoelen ze dat met die tekst...

#3 Kruimel

Kruimel
  • Members
  • 5 posts

Posted 18 May 2004 - 11:48 AM

Is het niet mogelijk om bepaalde bestanden op de site te beveiligen met een paswoord, zodat enkel mensen die dat paswoord kennen de documenten kunnen openen en afhalen? Want dat met die code snap ik toch niet zo heel goed, en dan durf ik niks beveiligen uit schrik dat ik er zelf niet meer aan kan.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users