Jump to content


Photo

Scheduler triggers not detecting new files


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
11 replies to this topic

#1 alemieux

alemieux
  • Members
  • 5 posts

Posted 14 September 2011 - 11:14 PM

SmartFTP Version : 4.0.1210.0
OS Version : Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Ed. SP2

We updated SmartFTP about 1-2 weeks ago and we keep having issues with new files incoming to the monitored folder not being detected.... therefore never added to the Transfer Queue.

Here is my setup :
  • Two favorites connecting to the same FTP server
  • Each favorites have filters for specific file extension (#1 = TIFF and XML files / #2 = JPEG files)
  • Each favorites have are configured with a maximum of 1 worker
  • The transfer queue is limited to 2 worker
  • Two scheduler items monitoring the same folder H:\ToTransfer (That is shared with a remote computer who is dropping files there)
  • Each scheduler have 2 triggers : Instantiation + Monitor on the folder H:\ToTransfer
After restarting SmartFTP, the entire folder is checked against the FTP server and missing files are properly uploaded.... then all new files copied to the folder are properly added to the Queue.... BUT... after a while, the "Last Run Time" is way behind even if there is newer file in the folder. The triggers don't detect new files anymore.

Manually clicking "Run" from the contextual menu of each scheduler unblock it and items are added again to the Queue.... But it is still jammed and doesn't detect new files. I actually need to restart SmartFTP for the triggers to start working again.

It looks like the triggers monitoring the folder are crashing and the only way to get them back working is to restart SmartFTP.

Is this a know issue? Or any idea as to why the triggers stop working all of a sudden?

Another very interesting fact is that the trigger seems to often have its last run time set to 12:00 the day before when I look at it in the morning.

Thanks
Antoine Lemieux

#2 mb

mb

    Developer

  • Administrators
  • 11521 posts

Posted 14 September 2011 - 11:47 PM

Please try it again with the latest version: http://www.smartftp.com/download/

#3 nksftp

nksftp
  • Members
  • 19 posts

Posted 16 September 2011 - 03:50 PM

Same for us - two seperate users experiencing the same issue of SmartFTP not getting every save.

#4 mb

mb

    Developer

  • Administrators
  • 11521 posts

Posted 16 September 2011 - 04:55 PM

>alemieux
We were able to reproduce the problem. A fix will be able in the next build. In addition we have added a "Last Run Result" column to the scheduler list control.

#5 mb

mb

    Developer

  • Administrators
  • 11521 posts

Posted 25 September 2011 - 08:43 PM

The new version is available now: http://www.smartftp.com/download/

#6 nksftp

nksftp
  • Members
  • 19 posts

Posted 25 September 2011 - 08:54 PM

Hi,

Just checked that page it shows thes ame version as before. Is there a delay until it is available?

#7 mb

mb

    Developer

  • Administrators
  • 11521 posts

Posted 25 September 2011 - 10:39 PM

For me it shows Build 1216

#8 nksftp

nksftp
  • Members
  • 19 posts

Posted 26 September 2011 - 06:21 PM

After playing with the new build some more this morning - it is still not accurately picking up every version of a 'Save' for remote editing. E.g. The Run is not automatically taking place on every save.

#9 mb

mb

    Developer

  • Administrators
  • 11521 posts

Posted 26 September 2011 - 06:44 PM

>nksftp
The new build fixes the problem alemieux has reported. Your problem is unrelated and we are unable to reproduce it. Please provide detailed instructions on how to reproduce it on a fresh installation of Windows 7 with minimal configuration changes.

#10 nksftp

nksftp
  • Members
  • 19 posts

Posted 26 September 2011 - 08:29 PM

Hi,

The bug is extremely simple:

When using remote edit to edit files in Dreamweaver, sometimes when you have made changes and hit save, the Scheduler does not pick it up and auto-run. You have to re-save it again for it to happen.

#11 nksftp

nksftp
  • Members
  • 19 posts

Posted 27 September 2011 - 03:07 PM

It also happens often when you highlight say 5 files to remote edit at the same time, and then you are saving. It doesn't pick up some of the saves.

#12 alemieux

alemieux
  • Members
  • 5 posts

Posted 27 September 2011 - 11:02 PM

I haven't look back at the thread in over a week. Glad to see you guys were able to reproduce it in your lab. I will get our server updated with the latest version and let you know how thing are going.

Meanwhile, we were going to set a Restart SmartFTP on a 1 hour schedule to workaround the issue.

I'll keep you posted.

Thanks
Antoine