Jump to content


Photo

Trouble with Firewall?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Baruch

Baruch
  • Members
  • 3 posts

Posted 28 February 2006 - 09:05 PM

Hey, guys. I started at UGA last semester, and since then, I've been forced to use a dial-up connection to access my FTP. (I can access other FTP's...just not the one I need to use to update my sites...)

I'm not sure what the problem is...and I've tried just about everything...so...here goes.

My log:
SmartFTP v1.5.990.19
	Resolving host name "fusionusa.org"
	Connecting to 216.55.178.221 Port: 21
	Connected to fusionusa.org.
220 ProFTPD 1.2.10 Server (ProFTPD) [216.55.178.221]
	USER fusionusa
331 Password required for fusionusa.
	PASS (hidden)
230 User fusionusa logged in.
	SYST
215 UNIX Type: L8
	FEAT
211-Features:
 MDTM
 REST STREAM
 SIZE
211 End
	PWD
257 "/" is current directory.
	TYPE I
200 Type set to I
	PORT 128,192,186,20,6,30
200 PORT command successful
	LIST
425 Unable to build data connection: No route to host
	Automatic failover of data connection mode from "Active Mode (PORT)" to "Passive Mode (PASV)".
	PASV
227 Entering Passive Mode (216,55,178,221,156,148).
	Opening data connection to 216.55.178.221 Port: 40084
	LIST
	A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.
	Timeout (120s).
	Active Help: http://www.smartftp.com/support/kb/index.php/74
	Client closed the connection.


I can't access it via Dial-up anymore, now. So I need to find a way to make it work on the UGA connection. The tech people claim that FTP shouldn't be blocked.

#2 eyebex

eyebex
  • Licensed User
  • 1860 posts
  • Gender:
    Male

Posted 28 February 2006 - 10:48 PM

You just seem to have a very unreliable Internet connection. We hardly can do anything about it.

BTW: SmartFTP 1.x is not longer supported, please upgrade to 2.x.

#3 Baruch

Baruch
  • Members
  • 3 posts

Posted 28 February 2006 - 10:55 PM

Sorry, I forgot that I hadn't upgraded.

I haven't had any problems with my connection other than this, and I can access plenty of other servers using SmartFTP.

Could there be any other cause for the problem? Or anything I can talk to the tech guys or my server manager about?


[17:53:12] SmartFTP v2.0.994.8
[17:53:12] Resolving host name "fusionusa.org"
[17:53:12] Connecting to 216.55.178.221 Port: 21
[17:53:12] Connected to fusionusa.org.
[17:53:12] 220 ProFTPD 1.2.10 Server (ProFTPD) [216.55.178.221]
[17:53:12] USER fusionusa
[17:53:12] 331 Password required for fusionusa.
[17:53:12] PASS (hidden)
[17:53:12] 230 User fusionusa logged in.
[17:53:12] SYST
[17:53:12] 215 UNIX Type: L8
[17:53:12] TYPE I
[17:53:12] 200 Type set to I
[17:53:12] REST 0
[17:53:12] 350 Restarting at 0. Send STORE or RETRIEVE to initiate transfer
[17:53:12] PWD
[17:53:12] 257 "/" is current directory.
[17:53:12] TYPE A
[17:53:12] 200 Type set to A
[17:53:12] PASV
[17:53:12] 227 Entering Passive Mode (216,55,178,221,156,181).
[17:53:13] Opening data connection to 216.55.178.221 Port: 40117
[17:53:13] LIST
[17:53:34] A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.


#4 Baruch

Baruch
  • Members
  • 3 posts

Posted 02 March 2006 - 04:05 AM

So that's it? I just have an unreliable connection, and there's nothing I can do about it?

#5 eyebex

eyebex
  • Licensed User
  • 1860 posts
  • Gender:
    Male

Posted 02 March 2006 - 07:42 AM

Probably, yes. Or maybe it's the server that is on an unreliable Internet connection (as you can connect to other sites flawlessly), but I doubt that. You could also try to connect in active mode, but that is just a desperate try.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users